Mørk Sjokolade

CieloOm Sjokolade

Mørk sjokolade – Sunt, godt og bra for helse og sinn! Ikke all sjokolade kan betegnes som sunn sjokolade, men mørk sjokolade med en kakaoprosent på rundt 70 eller over kan det. Mørk sjokolade har utallige smaksnyanser og kan derfor sammenlignes med kaffe eller vin. Faktisk så har sjokolade 1700 smaksvariabler, mens vin har 300 og kaffe 1100. Derfor er … Read More

Håndbrygg <3

CieloNyheter, Oppskrift

Prosessen Å brygge kaffe for hånd tar kanskje litt mer tid enn å la en kaffetrakter gjøre jobben, men det er virkelig verdt det. I en håndbryggprosess har man full kontroll på hvordan vannet treffer kaffen, hvordan vannet er i kontakt med kaffen og kan i teorien få ut nye smaker av den kaffen man velger å brygge med. Hensikten … Read More

Matfestivalen Tromsø

CieloReisebrevLeave a Comment

Første Gang Cielo var i helgen tilstede på Matfestivalen Tromsø og delte ut smaksprøver på sjokolade hos godteributikken Sweet Heart. Dette var første gang en matfestival ble arrangert av og for landsdelen og det ble en stor suksess. Sweet Heart er en meget fristende godteributikk som ligger midt i hovedgaten i Tromsø. Butikken har vært i bransjen i snart 30 år, … Read More

Moccabønner

CieloOppskrift

Du Trenger 750 g Hvit sjokolade (smeltet) 250 g Hvit sjokolade (til seeding) 40 g Nykvernet kaffe Slik Gjør Du Smelt sjokoladepellets i et vannbad eller mikro. Bruker du mikro så må du passe på at den ikke brenner seg i sidene, så sjekk med jevne mellomrom. Sjokoladen bør holde en temperatur på rundt 45 grader for så å seedes … Read More

Enkle Sjokoladetrøfler

CieloOppskrift

Lett å lage, lett å nyte! Små, enkle sjokoladetrøfler. Disse er lette å lage. Det vanskelige er å stå for fristelsen mens sjokoladetrøffelen skal stå i kjøleskapet. Trøffelen passer perfekt til selskap i høytider slik som julen og du kan overraske mange ved å lage opp noen og ha de stående klar! Ganasj 300 g råsjokolade 2 dl fløte aprikos, … Read More

Varm Sjokolade

CieloOppskrift

Varmer Mange Varm sjokolade gjør godt på en kald og mørk årstid. Det er også greit å kunne triksene så du kan varme andre med denne herlige varianten. Denne oppskriften er veldig enkel å få til og den skal være nok til 4 personer. Du Trenger 300 g sjokolade 5 dl melk 2 dl fløte 1 vaniljestang 1/2 ts nellik 1/2 ts kajennepepper Slik Gjør Du Smelt sjokoladen i et vannbad. Varm … Read More

Sukkervaremesse i Køln

CieloReisebrev

Messetid Det er Februar og den årlige sukkervaremesse i Køln. Dette er et høydepunkt for oss og en tur vi gleder oss til hvert år. Her kryr det av produsenter av sjokolade, iskrem, sukkertøy og tilbehør innen det vi jobber med. Vårt mål er å alltid finne de beste råvarene, se de nye trendene samt finne gode leverandører på spennende produkt vi kan … Read More